Klanten Zorgprofessionals

Voedingspompen: wat zijn de verschillen en waarop baseer jij je keuze? – blog

Het aanvragen van sondevoeding en toebehoren: daar hoort ook de keuze voor een sondevoedingspomp bij. Hoe maak je nu de juiste keuze? Vanuit jullie als zorgprofessional krijgen wij regelmatig vragen over onze voedingspompen en wat de verschillen zijn. Dit leek ons een mooie aanleiding om wat meer te vertellen over de verschillende soorten voedingspompen in ons assortiment.

Wij leveren de volgende pompen, maar wat bepaalt nu de keuze?
– Flocare Infinity
– Applix Smart
– Amika
– Kangaroo Joey
– Pro Neo enterale spuitenpomp

De keuze van de pomp is afhankelijk van:
– Welk merk voeding wordt gebruikt?
Niet alle pompen kunnen in combinatie met alle merken sondevoeding gebruikt worden.
– Gebruik en praktische zaken
Wordt er gebruik gemaakt van een rugzak of infuuspaal, kan iemand lezen, is de thuiszorg bekend met de pomp?

Alle pompen zijn gemaakt om sondevoeding accuraat toe te dienen en kunnen meegenomen worden in een rugzak. Onderling zijn er wel een aantal verschillen die de keuze voor een pomp toch kunnen bepalen:

Hulp nodig bij een keuze?

Als je hulp nodig hebt bij het maken van een keuze van een voedingspomp, helpen wij als Sorgente daar graag bij. Je kunt van 8:00 tot 18:00 uur terecht bij het Klantenteam Sondevoeding via 030 – 850 20 11. Je kunt ook terecht bij onze Productspecialist Sondevoeding van 8:30 tot 17:00 uur via 030 – 634 62 66.

Meer weten over sondevoeding?

Wil je naast informatie over sondevoedingspompen ook meer weten over het gebruik van sondevoeding thuis? Wat zijn bijvoorbeeld de drivers en barrières vanuit het oogpunt van de diëtist? Bekijk dan onze whitepaper over sondevoeding thuis.

Om de levering van de noodzakelijke sondevoeding en toebehoren – volgens de door jou ingevulde verklaring dieetpreparaten – zo snel mogelijk bij de patiënt thuis te bezorgen, hebben we een stappenplan ontwikkeld. Je leest er alles over in deze blog.

Sorgente BV
april 2019

Auteur:
Petra van Neerbos
Productspecialist medische voeding / diëtist